Nasi Omoe Snesie (Surinaams-Chinese nasi)

Nasi Omoe Snesie (Surinaams-Chinese nasi)

Nasi Omoe Snesie (Surinaams-Chinese nasi)

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

15 minuten.

Ingrediënten

1 theelepel Aji-No-Moto
1/2 Madam Jeanette peper
3 kopjes
Kotomisi Rijst
4 theelepels Exotimex Knoflook
Faja Lobi Nasi Goreng (roerbakmix)
2 bouillonblokjes
olie
zout
2 eieren
1/2 gele paprika
1 stengel prei
1/2 rode paprika
klontje boter
1/4 komkommer
1/2 groene paprika
6 champignons
1 wortel (winter-)
2 theelepels rijstwijn
250 gram kipfilet
1 ui

Bereiden

De eieren in 2 eetlepels hete olie enkele minuten roerbakken en daarna afscheppen. 10 eetlepels olie verhitten, ui, knoflook en peper fruiten, de kip (in reepjes gesneden) hieraan toevoegen en bakken tot het gaar is; daarna ajinomoto, de bouillonblokjes en klontje boter toevoegen en omscheppen. Vervolgens de wortel, prei, champignons, paprika‘s,komkommer (in reepjes gesneden) en rijstwijn toevoegen en enkele minuten roerbakken. De gaar gekookte rijst toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken; de laatste minuut de eieren toevoegen. Eventueel zout naar smaak toevoegen.
Serveertip: Serveren met o.a. Ei û Sliertjes,
Kouseband, Faja Lobi Pinda-
Saté saus,
Zuurgoed,
Gebakken Banaan, Drumsticks,
Kippenbouten,
Kip-Rollade,
Kippenlevertjes met Aardappelsticks.
Variatietip: Voeg exotische groentemix tijdens het roerbakken toe.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus