De eieren in 2 eetlepels hete olie enkele minuten roerbakken en daarna
afscheppen. 10 eetlepels olie verhitten, ui, knoflook en peper fruiten, de
kip (in reepjes gesneden) hieraan toevoegen en bakken tot het gaar is;
daarna ajinomoto, de bouillonblokjes en klontje boter toevoegen en
omscheppen. Vervolgens de wortel, prei, champignons, paprika‘s,komkommer
(in reepjes gesneden) en rijstwijn toevoegen en enkele minuten roerbakken.
De gaar gekookte rijst toevoegen en het geheel, onder voortdurend
omscheppen, 5 minuten opbakken; de laatste minuut de eieren toevoegen.
Eventueel zout naar smaak toevoegen.
Serveertip: Serveren met o.a. Ei û Sliertjes,
Kouseband, Faja Lobi Pinda-
Saté saus,
Zuurgoed,
Gebakken Banaan, Drumsticks,
Kippenbouten,
Kip-Rollade,
Kippenlevertjes met Aardappelsticks.
Variatietip: Voeg exotische groentemix tijdens het roerbakken toe.
Bron/inzender: Astrid
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |